CSALOMON Webáruház
Kezdőlap Ügyfélszolgálat Kosár Hogyan vásároljak? Amiért létrejött a webáruház...
A hatékony növényvédelemért...
csapdakínálat >> 251 találat<< előző oldalkövetkező oldal>>

- almalevél törpemoly - N. malella RAG
A hernyó tápnövénye: alma, birs. Kárképe: hernyója a levéllemezben aknáz. Aknája kígyózó, viszonylag rövid, kevésbé kanyargós. A kezdeti aknajárat a lárva növekedésével egyre szélesebb lesz,
az ürülék a járat középvonalában helyezkedik el. A bábozódás előtt elhagyott aknák hossza kb. 3 - 5 cm.

Környezetkímélő növényvédelem CSALOMON csapdákkal!
Ár: 6350 Ft

- almamagmoly - G. lobarzewskii RAG
A hernyó tápnövénye: alma, szilva. Kárképe: a gyümölcs felszínére rakott petékből a kikelő kis hernyó berágja magát a héj alá, ahol körkörös járatok kirágásával folytatják kártételüket. Később berágnak egészen a magházba, ahol a magokat is megeszik.

Környezetkímélő növényvédelem CSALOMON csapdákkal!
Ár: 2794 Ft

- almamoly - C. pomonella RAG
A hernyó tápnövénye: alma, körte, birs, dió, naspolya. Kárképe: általában a csésze, v. a kocsány melletti befurakodási nyílástól a magházig terjedő járatot készít, a károsított gyümölcs fejlődésben megáll és idő előtt lehullik.

Környezetkímélő növényvédelem CSALOMON csapdákkal!
Ár: 2794 Ft

- almamoly BISZEX CSALI
Ár: 1400 Ft

- almamoly BISZEX csapda RAG
Speciális esetekre, LÉGTÉRTERÍTETT ÜLTETVÉNYEK MONITOROZÁSÁRA JAVASOLT. Ilyen cél nélkül, alapesetben javasoljuk a BISZEX jelölés nélküli, azaz feromoncsapdát.

A CSALOMON "BISZEX" csapda egyaránt alkalmas almamoly, almafaszitkár, rügysodró tükrösmoly és gesztenyemoly fogására!

A csalétke NEM feromon, hanem táplálkozási attraktáns, emiatt a csapda nőstényeket és hímeket is fog.

Minél magasabban, lehetőleg a felső ágemeletekre kihelyezve a legeredményesebb a csapdázás!

Az almamoly ellen légtértelített területeken az almamoly előfordulásának illetve rajzáskövetésének a vizsgálatára sokkal inkább alkalmas, mivel légtértelítés mellett a feromoncsapdák nem vagy nem megfelelően működnek.

A fogott nőstények lehetőséget biztosítanak - a csak hímeket fogó feromoncsapdákhoz képest - további következtetések levonására (pl.: fekunditás- illetve fertilitásvizsgálatok).


A csapda táplálék illatanyagokkal csalogat, így más lepkefajokat is foghat!

Környezetkímélő növényvédelem CSALOMON csapdákkal!
Ár: 3302 Ft

- amerikai szőlőkabóca - Scaphoideus titanus (sárga színcsapda) SZs/10
Színcsapda csalétek nélkül.
A lárva tápnövénye: szőlő, illetve vadszőlő. Közvetlen kártétele csak tömeges fellépése esetén jelentős, gazdasági jelentőségét az adja, hogy a szőlő aranyszínű sárgaságát (Flavescence dorée) okozó fitoplazma vektora. A fitoplazmát a kabóca táplálkozással veszi fel a fertőzött növényből, majd néhány hetes lappangási időszak után viszi át a másik növényre. A kórokozót néhány európai országban már kimutatták amerikai szőlőkabócákból. Hazánkban az eddig vizsgált példányokból nem azonosították, azonban felbukkanására sajnos számítanunk kell. A faj fogására az SZs/10 ill. az SZz/10 színcsapdáink színárnyalata egyaránt alkalmas.

Környezetkímélő növényvédelem CSALOMON csapdákkal!
Ár: 3810 Ft

- amerikai szőlőkabóca - Scaphoideus titanus (zöldessárga színcsapda) SZz/10
Színcsapda csalétek nélkül.
Zöldessárga színével csalogatja a rovarokat, csalétket nem tartalmaz. Mind a hím, mind a nőstény rovarokat megfogja. Az SZz színcsapda színárnyalata alkalmas többek között a szőlőtripsz, dohánytripsz fogására, de használható az amerikai szőlőkabóca, más kabócák, levéltetvek, stb. fogására is.

Környezetkímélő növényvédelem CSALOMON csapdákkal!
Ár: 4826 Ft

- aranyos és rezes rózsabogár - Cetonia, Potosia sp CSALI
Ár: 765 Ft

- aranyos és rezes rózsabogár - Cetonia, Potosia sp. VARb3k
Tápnövénye: a bogarak kárt elsősorban virágok, rózsa, nőszirom, más dísznövények, stb.) megrágásával okoz. Az utóbbi években egyre több helyről jelezték ezen kívül károsítását éredő őszibarackon és kajszin is. A bogarak a gyümölcs héja alá lyukat rágnak, így felületes szemlélő nem is veszi észre, hogy a gyümölcs "lyukas". A lárva (pajor) talajlakó; korhadó növényi részekkel táplálkozik, kárt nem okoz. A csapda csalétke mindkét fajt hasonló jól fogja.

Környezetkímélő növényvédelem CSALOMON csapdákkal!
Ár: 3556 Ft

- aranysárga téliaraszoló - E. aurantiaria CSALI
Ár: 2290 Ft

csapdakínálat >> 251 találat<< előző oldalkövetkező oldal>>MTA Növényvédelmi Kutatóintézet, 1022 Bp., Herman O. u. 15., tel.: 1/391-8637, csalomon@agrar.mta.hu